Beyazlatma ( Bleaching)

Dişler zamanla boya maddesi içeren gıdalar, içecekler ve sigara tüketimiyle beyazlıklarını yitirebilir. Bazen de sistemik hastalıklar veya kalıtsal durumlarla da bireylerin diş renkleri normalden daha sarı olabilir. Bu durumdaki dişlerin mevcut renklerini özel kimyasal ajanlarla veya lazerle açma işlemine beyazlatma (bleaching) denir.

Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir mi?

Beyazlatma işlemi diş minesinde bazı değişiklikler meydana getirdiği için dişe zarar verebileceği düşünülmektedir. Ancak mine kendini yenileyen bir organik yapı olduğundan zamanla tekrar eski halini alır. Belirli, makul periyotlarla beyazlatma işlemi uygulandığında dişe herhangi bir zararı yoktur.

Beyazlatma Yapınca Daha mı Çabuk Dişler Sararır?

Beyazlatma işleminin dişleri sarartıcı bir yan etkisi yoktur. Sadece işlemden sonra belirli bir süre yenilen ve içilen gıdalara dikkat etmek gerekir. Özellikle boyar madde içeren gıda ve içeceklerden uzak durmak gerekir.

Beyazlatma Sonrası Oluşan Hassasiyet Kalıcı mı?

İşlemden sonra aynı gün biraz hassasiyet olması beklenir. Bazen 24 saat kadar bu hassasiyetler sürer. Bunun sebebi kullanılan beyazlatma jellerinin dişte başlattığı reaksiyonlardır. Ancak sonrasında kalıcı herhangi bir hassasiyet olmaz.

Beyazlatma İşleminde Dişlerin Rengi Ne Kadar Açılır?

Beyazlatma işlemi sonucu dişlerin rengi minimum 2 tona kadar açılabilmektedir. Tabi ki bu durum kişinin diş yapısına göre değişkenlik gösterebilir.

Beyazlatma işlemini  İstanbul  Maltepe de ki kliniğimizde tek seansta yapmaktayız .

0553 777 24 45
WeCreativez WhatsApp Support
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?